اطلاعات شما نشان می دهد هنوز ثبت نام نكرده اید برای عضویت كلید كنید
خیساندن طعمه و جوشانده برای کپور - نسخه قابل چاپ
انجمن ماهیگیری ایران فیشینگ
خیساندن طعمه و جوشانده برای کپور - نسخه قابل چاپ

+- انجمن ماهیگیری ایران فیشینگ (http://www.anjoman.iranfishing.ir)
+-- انجمن: مطالب ماهیگیری (http://www.anjoman.iranfishing.ir/forum-1.html)
+--- انجمن: مطالب متفرقه (http://www.anjoman.iranfishing.ir/forum-34.html)
+--- موضوع: خیساندن طعمه و جوشانده برای کپور (/thread-115.html)



خیساندن طعمه و جوشانده برای کپور - نیما - 2017/05/17

وقتی سالها پیش در یکی از آبهای محلی برای اولین بار شروع به ماهیگیری کردم استفاده از جوشانده در آن آب ممنوع شده بود. آن دریاچه محلی، جایی بود که به تازگی به راه افتاده بود و گرفتن ماهی ها با طعمه هایی از قبیل گوشت، ذرت، و خمیر در دستور کار آن زمان قرار داشت. اما بعد از چندین ماه که ماهی ها صید میشدند کپورها متوجه این نوع طعمه ها شدند و جلسات ماهیگیری سوت و کور آغاز گردید. [این موضوع به خاطر رها سازی ماهیها و هوشیاری ماهیهای رها شده بود.] در حین گپ زدن با یکی از دوستان این موضوع را نیز پیش کشیدم که صید در آن دریاچه بدون استفاده از جوشانده واقعا مشکل شده است. دوستم گفت که او هنوز هم خوب ماهی میگیرد و از من طعمه ام را سوال کرد. جواب من این بود: "گوشت، خب چاره ای هم ندارم. غیر از گوشت، کرم وماگوت هست که ماهیهای کوچکتر را جذب میکند." این سخن تعجب دوستم را در بر داشت و پرسید که آیا فقط از گوشت ساده استفاده میکنم؟ و گفت که در این صورت دیگر نمیتوانم ماهی بگیرم. باید طعمه ها را خیسانده و در موادی غوطه ور کنم. در جواب این سوال من که در چه ماده ای؟ او دست در جیبش کرد و دو شیشه کوچک بیرون آورد. یکی ظرف کوچکی از عسل و دیگری شیشه ای پر از عصاره توت فرنگی. این اولین درس من درباره خیساندن و غوطه ور کردن طعمه بود. جلسه بعد من نیز ابتدا گوشت را داخل عصاره توت فرنگی غوطه ور کرده و سپس در عسل انداختم. این موضوع اعتماد به نفسم را تجدید کرد چرا که همان جلسه اول با صید خوبی همراه بود.

در اینجا چندین ایده برایتان مینویسم و مطمئنم بعد از یک بار امتحان شما هم تحریک خواهید شد که ترکیبات خودتان را به کار گیرید تا کپورهای بیشتری را به ساحل بکشید.

اولین چیز مورد نیاز یک مایع اولیه است. این ماده میتواند روغنهایی از قبیل روغن زیتون، روغن سرخ کردنی گیاهی یا آفتابگردان هم باشد. من روغن کنجد را دوست دارم. روغنها برای خیساندن طعمه های ساخته شده از نان هم مفیدند. یک مایع اولیه خوب هم میتواند آب داخل یک قوطی ذرت شیرین باشد. روغن داخل قوطی تن ماهی هم مایع اولیه بدی نیست.

بعد از تهیه مایع اولیه، میتوانید بوها را اضافه نمایید. برای مزه شیرین از عسل، روغن بادام، عطرهای کیک مانند توت فرنگی، وانیل، هلو و یا شکلات استفاده کنید. اگر میخواهید طعمه خوشمزه باشد از بوهایی مانند فلفل، زردچوبه، و سیر استفاده نمایید.

برای ماههای تابستان و هوای گرم من بیشتر از روغن تن ماهی استفاده میکنم چرا که روغنها به راحتی از طعمه چکیده و محیط یکدستی را برای جذب ماهی آماده میکنند. در هوای سردتر بیشتر به دنبال ماده ای میروم که به جای پخش شدن در اطراف طعمه متمرکز شود. در این حالت ماده اولیه آب قوطی ذرت شیرین بهترین گزینه است.

برای مقادیر مواد، باید بگویم که مواد انتخاب شده مقدار هر کدام را مشخص میکند. به خاطر داشته باشید که مایع نهایی نباید خیلی روان باشد. این مایع در نهایت مایعی سفت خواهد بود که بتواند در طعمه نفوذ کند. اگر میخواهید نفوذ کاملی داشته باشید پس از یک بار خیساندن جوشانده را منجمد کنید. در هنگام بازشدن یخ جوشانده را دوباره به داخل مایع بیندازید. به خاطر بسپارید که فقط جوشانده ها نیستند که میتوانید با این روش آنها را بهتر کنید. برای هر طعمه ای کارگر خواهد بود.

خب! به کابینت آشپزخانه نگاهی بکنید و ببینید چیزی برای ساختن یک ماده جدید پیدا میکنید. فقط دست آخر پوشاندن روی طعمه با عسل را فراموش نکنید.
"چنانچه بویله مدت بیشتری داخل عسل باقی بمونه انقدر سفت میشه که دیگه نمیشه استفاده کرد."

منبع:http://naturehuman.blogfa.com